
Catering dla firm jest bardzo dobrym rozwiązaniem niezależnie od tego, jak dużą mamy liczbę pracowników. Dzięki temu możemy docenić naszych pracowników poprzez to, że są dostarczane im obiady w trakcie pracy. Warto zatem wiedzieć, jakie obiady pracownicze powinny być dostarczane do firmy.
Jakie obiady dobrać dla pracowników?
Przede wszystkim są to obiady, które powinny być syte i zdrowe, dzięki czemu każdy pracownik po takim obiedzie nabierze sił do dalszej pracy. Warto też wybrać taką firmę, która dostarcza przynajmniej dwudaniowy obiad, w który mieści się zupa i mięso z ziemniakami. Dzięki temu każdy pracownik będzie najedzony i gotowy do pracy.
Gdzie dostarczać taki catering pracowniczy?
Najczęściej taki catering pracowniczy jest dostarczany na zaplecze firmy. Jeśli w firmie jest specjalna pracownicza kuchnia, to może tam kurier zostawiać wszystkie dania, dzięki czemu każdy pracownik będzie mógł odebrać swój obiad. W niektórych firmach mogą być dania dostarczane bezpośrednio do pokojów pracowników, jednak jest to bardziej praktykowane w mniejszych firmach.
Na, kiedy zamawiać obiady pracownicze?
Bardzo ważna jest także godzina dostarczania takich obiadów. Jeśli jest to możliwe, to najczęściej są obiady serwowane na długiej przerwie tak, by każdy pracownik mógł na spokojnie zjeść. Gdy mamy taką firmę, która ma dwie zmiany, to warto zatroszczyć się także o pracowników z drugiej zmiany. Wtedy dobrze jest, by obiad był dostarczony także na przerwę w drugiej zmianie. Dzięki temu każdy pracownik będzie mógł nabrać sił i zjeść ciepły posiłek.
Czy catering jest też dostarczany do firm w weekendy?
Wiele firm pracuje także w weekendy, dobrze jest też pamiętać wówczas o pracownikach. Dobrze jest mieć taki catering dla firm, który również organizuje takie ciepłe i dobre obiady w sobotę i niedzielę. Dzięki temu pracownicy nawet w weekend nie będą zmuszani do przynoszenia swojego jedzenia do pracy. Warto też pamiętać o świątecznych cateringach, które są specjalnie przygotowywane na tę okazję.
Pracowniczy catering jest świetną formą dbania o swoich pracowników, którzy czują się w ten sposób docenieni przez przełożonych. Dobrze jest mieć jedną firmę cateringową, która będzie dostarczała sprawdzone posiłki dla pracowników. Warto też uwzględnić pracowników z dietą bezglutenową czy też wegetariańską.